Resepi udang dan kubis masak halia
(untuk 2 orang)
20 ekor udang putih (saya suka buang kepala)
200g kubis (anggaran )-potong ikut suka hati
1 biji bawang merah
1 ulas bawang putih
1 inchi halia
3 biji cili api (dipotong)
satu sudu sos tiram
sedikit garam
sedikit minyak untuk menumis
½ cawan air
Cara-cara:
- Tumbukkan bawang merah, bawang putih dan halia dalam lesung batu sampai lumat. ( Nak potong2 je pun boleh)
- Tumis bahan-bahan tersebut sehingga naik bau.
- Masukkan udang, kacau sekejap dan biar udang jadi kale merah.
- Masukkan cili api yang telah di potong tadi.
- Masukkan pula kubis dan kacau seketika. Tambahkan sedikit garam,sos tiram dan air kacau lagi.....Biar sekejap bagi dia masak
- Dah masak leh la hidangkan...
Sorry tak de gambar